Tussen de beestjes
8 april 2025 - Hoedspruit, Zuid-Afrika
We zijn weer vroeg wakker en Koen merkt vanuit onze kamer op dat er een groot beest op het terras staat. Ik ga naar buiten om wat beter te kunnen kijken en kom oog in oog te staan met een grote mannetjes kudu. Hij blijft rustig verder krabbelen van de bladeren terwijl ik hem toekijk en het personeel de tafels dekt voor het ontbijt. Wanneer ik nog een stapje dichter zet om een foto te maken, heeft hij er genoeg van en stapt verder en verdwijnt tussen de groene bladeren.
Na het ontbijt hebben we opnieuw een afspraak met Jeremya die ons met de gamedrive-voertuig oppikt en afzet aan het hoofdgebouw. De mountainbikes voor onze tocht staan al klaar. Er gaan ook nog een gezin mee op zoek naar wild. We fietsen rustig over de stofwegjes, stoppen hier en daar om wat uitleg te krijgen over planten, termieten,… Als snel komen we wat zebra’s tegen. Ze blijven op veilige afstand. Voor het Franse gezin wordt het te warm en gaan teug naar de lodge, wij zetten onze tocht verder. We komen nog een groep giraffen tegen, waarvan er ééntje heel geduldig op een bot aan het knabbelen is. We horen het bot af en toe kraken. De dieren lijken zich aan onze aanwezigheid niet te storen. Wanneer het ook voor ons te warm wordt, rijden we teug naar de lodge.
We zoeken verfrissing onder onze buitendouche en bekomen wat van de hitte. In de namiddag rijden we naar Moholoholo Animal rehalibitation centre, dat een half uurtje buiten Hoedspruit ligt. Het opvangcentrum voor gekwetste, vergiftigde of wees dieren ligt prachtig gelegen aan de voet van een bergketen. We rijden de parking op en er lopen wel 50 marabous rond. Om 15u start de rondleiding en komen van héél dichtbij oog in oog te staan met witte leeuwen, luipaarden, hyena’s, cheeta’s, wilde honden,…en krijgen bij elk dier hun verhaal te horen. Heel indrukwekkend om deze dieren van zo dichtbij te kunnen zien en horen.
De zon kleurt het landschap in een gouden gloed wanneer we teug naar Hoedspruit rijden. Langs de rechte banen lopen honderden mensen rond, wachtend op een bakkie of een busje om na hun werk op de plantages terug naar huis te gaan; We stoppen aan tankstation “Driehoek”, laten de vullen met diesel en ik ga in de kleine butchershop wat billtong kopen. Wauw…deze is lekker!

- Oma: We zullen het reisverslag…
- Leen: Prachtig weeral !!!! Heel…
- Oma: Altijd weer met een bang…
- Sandra: Mijn dagelijkse literatuur😍…
- Leen: Super !!! Heel tof om te…
Alle reacties »